…. για την Ιθάκη μας

taxidi.jpg

Καταθέτω διάφορες σκέψεις οι οποίες είναι και απαντητικό σχόλιο στο κείμενο του Uli Chris, στην Παρέμβαση του Τέλη Κελεσίδη http://iparemvasi.wordpress.com/

 – Σκέψεις τις οποίες ασπάζομαι σε πολύ μεγάλο βαθμό και όσον αφορά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πιστεύω ότι δεν έχει να προσδώσει κάτι διαφορετικό και καινούργιο στο ΠΑΣΟΚ, επειδή οι σκέψεις του είναι παλαιοκομματικές.

Η ευφράδεια του λόγου και των ελιγμών μέσω αυτού δεν προσδίδει κάτι το καινούργιο σε ένα κόμμα.

Εκεί αποσκοπεί και ποντάρει ο Βενιζέλος. Δεν έχει να δώσει κάτι νέο στο ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος, αλλά μόνο να κερδίσει σε προσωπικό επίπεδο. Ο Γιωργάκης είναι ο μόνος που πραγματικά ενέπνευσε, μπορούσε και μπορεί να προσδώσει στο ΠΑΣΟΚ έναν άλλο αέρα, ένα τελείως διαφορετικό και σύγχρονο πρόσωπο. Ένα οικείο πρόσωπο, ανοιχτό και με διάχυτη την αίσθηση της ελευθερίας σκέψης και λόγου. Η συνολική εικόνα του Γιωργάκη είναι ελκυστική και παραμένει ελκυστική.

Στοπ.

Τι γίνεται όμως με τα παλιά «καρτάλια» που έχουν αλώσει τα κόμματα. Με την σαπίλα που πρέπει να φύγει για να αναπνεύσουν επιτέλους τα κόμματα. Πως θα τρέξει νέο αίμα στις φλέβες των κομμάτων εάν δεν μπει μέσα σ’ αυτές. Δεν αφήνουν να μπει. Φοβούνται την μετάγγιση γιατί μπορεί να κολλήσουν AIDS. Αυτοί βλέπουν τελείως διαφορετικά τα κόμματα και οι προθέσεις τους αποσκοπούν αλλού….. Το θέμα είναι ότι ο Γιωργάκης έκανε ένα σημαντικό λάθος, μη ξηλώνοντάς τους  από την αρχή, αφήνοντας έτσι την ευκαιρία που του δόθηκε το 2004 να πάει χαμένη.

Τότε μπορούσε.

Τότε έπρεπε να γίνουν όλα αυτά που «φαίνονται» τώρα. Το τίμημα θα ήταν πολύ μικρότερο από αυτό που καλείται να πληρώσει τώρα. Στην πορεία ο Γιωργάκης άλλαξε και έγινε περίπου σαν κι αυτούς, πόσο μάλλον όταν ξέθαψε τον Λαλιώτη, κάνοντάς τον μπροστάρη και σημαιοφόρο του προεκλογικού αγώνα, του «λόγου» του κινήματος. Αναφορές στο παρελθόν με διχαστικό λόγο και μπόλικη δόση Εμφυλίου.

Φτάνει πια.

Όχι αυτά στην εποχή μας. Αυτό είναι η νέα αλλαγή. Αναρωτήθηκε αν ο νέος ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ θέλει το κόμμα του να λειτουργεί έτσι και μ’ αυτούς, άσχετα αν στα «καρτάλια» η επανεμφάνισή του προκαλούσε ρίγη συγκίνησης. Ξύπνησε μνήμες. Το ΠΑΣΟΚ όπως και η Νέα Δημοκρατία «μου», στις πρόσφατες εκλογές πήραν πολλά μηνύματα, όπως η μη εκλογή παλαιών και «ιστορικών» στελεχών (μούμιες) και η γενικότερη «στροφή» του κόσμου. Οι ψηφοφόροι αρχίζουν ν’ αλλάζουν και τα κόμματα παραμένουν τα ίδια, αντί να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Εμείς πλέον θα προσδίδουμε όραμα στους ηγέτες μας, από εμάς θα παίρνουν ιδέες.

Προτείνω να τα αναλάβουμε εμείς και μόνο εμείς. Πως θα γίνουν οι τομές και οι μεταρρυθμίσεις όταν ο έχων την πρόθεση και θέληση είναι έξω από το παιχνίδι της εξουσίας, έξω από τα κέντρα των αποφάσεων. Πρέπει τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, το οφείλουν στην ίδια τους την αξιοπρέπεια, στις επικείμενες διαδικασίες για την ανάδειξη του Προέδρου του κινήματος να «κινηθούν» ανάλογα, στέλνοντας ένα ηχηρότατο μήνυμα – χαστούκι.

Όχι στην ακινησία.

Ναι στην κίνηση.

Να μην χαθεί κι αυτή η ευκαιρία.

Είναι κρίμα για όλους μας.

Ας τους αλλάξουμε εμείς γαμώτο στανιό μου.   

Explore posts in the same categories: Πολιτική

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: