Ας το τέντωνε ακόμη λίγο!

Μία πόλη που είναι στην καρδιά μου για πολλούς και διαφόρους λόγους είναι η Ρώμη, η επονομαζόμενη και ως αιώνια πόλη, της γειτονικής μας Ιταλίας. Μία πόλη μουσείο. Πάντα ήθελα, λοιπόν, να πάω στην Capella Sixtina για να δω τον θόλο της, αυτόν με τις περιβόητες τοιχογραφίες. Το θέαμα λένε ότι σου κόβει την ανάσα.

Εκεί που έγινε το μεγαλύτερο λάθος! 

Τα βλέμματα όλων μαγνητίζει η «δημιουργία του ανθρώπου», όπου απεικονίζει το Θεό να δίνει πνοή ζωής στον Αδάμ. Δεν αγγίζει όμως ο ένας τον άλλον, για να υπάρχει η απαραίτητη «απόσταση» του Θεού από τον άνθρωπο. Μαλακίες στο τετράγωνο και όλα εις τον κύβο. 

Έπρεπε να Τον είχε «ακουμπήσει»!

Εκεί φαίνεται το μέγεθος της φαντασίας και της μοναδικότητας του έργου του Μιχαήλ Άγγελου. Ένα καθ’ όλα προφητικό έργο. Είναι τόσο μικρή η συγκεκριμένη απόσταση των δύο δακτύλων, που δεν δικαιολογεί με τίποτα το μέγεθος του χάους που ακολούθησε. Η ανθρωπότητα φέρει ακέραια την ευθύνη, γιατί τελικά δεν κατάλαβε απολύτως μα απολύτως τίποτα, με σκοπό να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Μα είναι ηλίου φαεινότερο. 

The transfer is not complete! 

Ποια τρύπα του όζοντος, φαινόμενο του θερμοκηπίου και κουραφέξαλα. Τώρα κατάλαβε η ανθρωπότητα το μήνυμα της «Δημιουργίας», όταν ο Μιχαήλ Άγγελος μας είχε προειδοποιήσει μέσω της ελάχιστης αυτής απόστασης. Το κομμάτι αυτό αναλογούσε στον ανθρώπινο παράγοντα. Έτσι εξηγούνται όλα τα δεινά που τραβάει η ανθρωπότητα κι εμείς οι Κομοτηναίοι στο ΔΑΚ. Αναφέρομαι στον χθεσινό Πανθρακικό, ειδικά αυτόν του Α’ ημιχρόνου, ο οποίος ήταν «βγαλμένος» από τραγούδι του τεράστιου Τόλη Βοσκόπουλου. 

Έσταζε μέλι η μαχαιριά! 

Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα αντέξουμε και φέτος στο ίδιο έργο θεατές. Έλεος! Άμυνα για σεμινάριο, το οποίο παρεμπιπτόντως διδάσκεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η χαρά του αντιπάλου, μπάτε σκύλοι αλέστε. Από τον χθεσινό αγώνα θα κρατήσω μόνο το θετικό αποτέλεσμα, το βροντερό αλλά ενωτικό παρών του Χαραλάμπους (καμία σχέση με το «παρών» του Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ), την εμφάνιση των Αγαθοκλέους και Γήττα, ενώ για τα υπόλοιπα αφήστε. Θα δούμε στο μέλλον…….. ούνγκ! 

Υ.Γ. Αν ο Γήττας πάθει κάτι, θεός φυλάξει, τι θα κάνουμε; Σνιφ σνιφ….

Explore posts in the same categories: Αθλητικά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: