Τα Ιερά Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας

icon_03056_spas_v_silah.jpg

Σήμερα, μία ολόκληρη ημέρα μετά το σοκ της εμφάνισης του Πανθρακικού στον αγώνα με την Καστοριά στο ΔΑΚ, θα μου επιτρέψετε να μιλήσουμε για τα δύο (2) υποχρεωτικά μη επαναλαμβανόμενα Ιερά Μυστήρια, τις αγιαστικές εκείνες πράξεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με τις οποίες μέσω ορατών σημείων μεταδίδεται η αόρατη χάρη του Αγίου Πνεύματος, αυτά που ο άνθρωπος οφείλει να συμμετέχει ώστε να νοείται ως μέλος της Εκκλησίας.

Τεραστία η σημασία τους για τον Πανθρακικό!

Το Βάπτισμα. Το Μυστήριο του Βαπτίσματος αποτελεί την είσοδο του ανθρώπου στην Εκκλησία. Με αυτό ο βαπτιζόμενος αποκαθαίρεται από το προπατορικό και κάθε προσωπικό αμάρτημα μέσω του νερού, το οποίο συμβολίζει το αίμα του Ιησού Χριστού. Η βύθιση στο νερό εικονίζει την είσοδο του πιστού στην Εκκλησία. Στα πρώτα χριστιανικά χρόνια κοινή πρακτική ήταν η βάπτιση σε ώριμη ηλικία, αφού προηγουμένως γινόταν η κατήχηση, η διδασκαλία των αρχών της χριστιανικής πίστης. Στα μέσα, λοιπόν, του περυσινού πρωταθλήματος και μετά τους κλυδωνισμούς από τις αλλεπάλληλες αλλαγές προπονητών, η τότε διοίκηση του Πανθρακικού αποφάσισε ότι το καλύτερο για την ομάδα ήταν η επάνοδος του Βασιλακάκη των επιτυχιών και της πειθαρχίας. Κατά την διάρκεια τέλεσης του ως άνω μυστηρίου, ο ανάδοχος τον ονόμασε προπονητή του Πανθρακικού. Όταν τον βύθιζε στο νερό έπρεπε να τον είχε πνίξει, γιατί από τότε έχουμε βυθιστεί στο τέλμα των εμφανίσεων σαν τη χθεσινή με την ομάδα της Καστοριάς. Ο τύπος κοιμάται στον πάγκο και θα μας βγάλει την όποια χριστιανική μας πίστη. Είναι η πρωσοποίηση του Αντίχριστου και κάποιος πρέπει να του δείξει την πόρτα της εξόδου. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να γίνει επιτέλους κι’ αυτό.

0204.JPG

Το Χρίσμα. Το Μυστήριο του Χρίσματος τελείται αμέσως μετά το Βάπτισμα με την επίχριση του βαπτιζόμενου με Άγιο Μύρο. Μέσω αυτού λαμβάνει τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος. Ως καθιέρωση του Μυστηρίου θεωρείται η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος, με μορφή περιστεριού, επί της κεφαλής του Ιησού κατά την ημέρα της βάπτισής του από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο. Η Εκκλησία της Ελλάδος σε ένδειξη σεβασμού προμηθεύεται το Άγιο Μύρο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Πανθρακικός από πού προμηθεύτηκε το Άγιο Μύρο; Προφανώς θα ήταν ληγμένο και γι’ αυτό έχουμε πρόβλημα με τον προπονητή. Εξηγούμαι: Ο τύπος έχει χρίσει τον Ρομπίνιο αριστερό μπακ, εκθέτοντάς τον, ενώ δεν είναι σε καμία περίπτωση. Έτσι στερεί από την ομάδα τον καλύτερό της κεντρικό αμυντικό. Έχει χρίσει το Φώτη Κωνσταντινίδη δεξί μπακ, εκθέτοντάς τον μονίμως, ενώ δεν είναι. Άσε που μετά από λίγο δεν μπορεί να γυρίσει και πίσω δημιουργώντας έτσι τεράστια κενά. Ο Φώτης είναι επιθετικό χαφ (από τα καλύτερα της κατηγορίας) παρά αμυντικός. Έχει τον καλύτερό του παίχτη, τον Γήττα, μονίμως σε λάθος θέση. Ποιος του είπε ότι ο Γήττας είναι δεξί χαφ; Με σέντρες θα τη βγάλουμε; Το παλικάρι μπορεί να μοιράσει το παιχνίδι με μοναδική μαεστρία και το σημαντικότερο όλων, σε πρώτο χρόνο. Με τη μία γαμώ το στανιό μου. Τον Γκαμπόρ τον σκοτώνει εκεί που τον έχει. Χθες ήταν ο χειρότερος όλων. Ο Βίριτς τον χαλάει; Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Χθες με το που βγαίνει ο Ντιαλό, αντί να βάλει επιθετικό μου βάζει τον ντεφορμέ Μπράιαν αποδυναμώνοντας έτσι την επίθεση και το κέντρο με την αντίστοιχη προώθηση του Χαραλάμπους στην επίθεση. Στην έδρα σου παίζεις ρε! Η ίδια μαλακία με τον Ιωνικό. Τον Χαραλάμπους γιατί τον άλλαξε; Ο τύπος κοιμάται στον πάγκο και δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά το όντως πλούσιο φετινό υλικό του Πανθρακικού. Θεωρώ ότι η παρουσία του στον πάγκο αποτελεί τροχοπέδη για την πορεία του Πανθρακικού, γιατί δεν την έχει την κατηγορία και δεν έχουμε προοπτική με τέτοια φιλοσοφία. Ας μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Αθλητικά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: