Το καζανάκι θα έμενε στάσιμο;

boy_pee.jpg

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με τους εξοντωτικούς ρυθμούς του, έχει οδηγήσει πολλούς στην απομόνωση και στην αποξένωση σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Τα περιθώρια διασκέδασης έχουν στενέψει ασφυκτικά λόγω του τρόπου και του κόστους ζωής. Ελάχιστες είναι οι διέξοδοι διαφυγής και οι πραγματικές απολαύσεις του ανθρώπου σήμερα. Στα πλαίσια, λοιπόν, της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και της αναζήτησης λύσεων, ξεκίνησε την Τετάρτη η Παγκόσμια Διάσκεψη Τουαλέτας στην Ινδία και στο Νέο Δελχί. 

Μιλάμε πλέον για επιστημονικό χέσιμο.

Χαμός στην κυριολεξία αν κρίνουμε από το γεγονός του ότι εξειδικευμένοι ειδικοί από 40 χώρες και οι οποίοι συναντιούνται για την έβδομη Παγκόσμια Διάσκεψη Τουαλέτας στο Νέο Δελχί, στα πλαίσια της οποίας θα συζητηθούν τεχνολογίες και προτάσεις για την εξέλιξη της τουαλέτας. Ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν 2,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Περίπου το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε τουαλέτες οι οποίες είναι συνδεδεμένες με σύστημα αποχέτευσης, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν υπαίθρια αποχωρητήρια, τόνισαν οι ομιλητές στην τετραήμερη συνάντηση. Περίπου 1,8 εκατ. παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από διάρροια.

Λογικά θα ‘χουμε και αυτόματο σκούπισμα.

Η συγκεκριμένη διάσκεψη, λοιπόν, οργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουαλέτας, ο οποίος έχει έδρα τη Σιγκαπούρη, την ινδική μη κυβερνητική οργάνωση Sulabh International (προφανώς θα είναι κάποια οργάνωση του κώλου) και την κυβέρνηση της Ινδίας (προβληματισμένη την κόβω). Στις συνομιλίες συμμετέχουν πολιτικοί (αυτοί και αν δεν γνωρίζουν το αντικείμενο), αρχιτέκτονες, ειδικοί σε θέματα υγιεινής και κατασκευαστές συστημάτων αποχέτευσης, με στόχο να μειώσουν στο μισό έως το 2015 τον αριθμό των ανθρώπων που δεν εξυπηρετούνται από σύστημα αποχέτευσης. Το χρονοδιάγραμμα αυτό περιλαμβάνεται στους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας που έθεσαν το 2000 τα Ηνωμένα Έθνη.

Μιλάμε για διάσκεψη του κώλου!

Στη χώρα που φιλοξενεί τη διάσκεψη, το πρόβλημα της έλλειψης βασικών υποδομών υγιεινής αφορά 700 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι σήμερα ανακουφίζονται στους αγρούς, στα δάση, ακόμα και στις σιδηροδρομικές γραμμές. Μιλάμε ότι πάνε να εκσυγχρονίσουν μία όντως πραγματική απόλαυση. Απορώ γιατί τους ενοχλεί το χέσιμο στη φύση, ενώ από την άλλη αποτελεί και εξαιρετικό λίπασμα. Κάτω τα χέρια από το σκατό. 

Πηγή: www.in.gr

 

Advertisements
Explore posts in the same categories: Σοβαρές Μαλακίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: