Κλειστός λόγω έργων

102.gif

Παραμονή των εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της φυλής του ΠΑΣΟΚ, με το τοπίο να είναι ολίγον θολό αλλά με σχετική «κλίση» σύμφωνα με τα γκάλοπ, ενώ από την άλλη οφείλουμε να μην ξεχνάμε ότι «τα πάντα ρει». Κάτι ήξερε ο Ηράκλειτος. Όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση μάχης και περιμένοντας την αυριανή πολύ μεγάλη μέρα (λέτε να είναι και αποφράς;) για το κίνημα, ο καθένας για το δικό του σκοπό. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Τα ερωτήματα πάρα πολλά και ως είθισται αναπάντητα. Βλέποντας όμως τις καταστάσεις που προηγήθηκαν όλες αυτές τις μέρες, διαπιστώνει κανείς ότι οι δύο υποψήφιοι αναλώθηκαν στις κατά μέτωπο επιθέσεις, στο παρασκήνιο που προκαλεί γέλιο και θυμηδία και με μοναδικό σκοπό να πείσουν ότι για το ΠΑΣΟΚ κάνω μόνο ΕΓΩ και όχι αυτός. Το δε σλόγκαν ότι εγώ θα κερδίσω τον Καραμανλή (φωτογραφίζοντας την άσβεστη δίψα για εξουσία) προκαλεί οργή και μόνο οργή, προσβάλλοντας αφάνταστα τον κοινό νου, γιατί νομίζουν ότι απευθύνονται σε μάζα και χειροκροτητές. Μα τόσο κοντόφθαλμα βλέπουν ή κρύβουν επιμελώς την ανυπαρξία τους; Κύριοι, δεν είναι αυτό το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ.

Η αποτυχία του Τρίτου Δρόμου.

Μα τόσο εξόφθαλμη διεκδίκηση αρχηγίας με απώτερο σκοπό την ανακατάληψη της εξουσίας, πρώτη φορά συναντάμε στα χρονικά. Κακό πράγμα η συνήθεια κύριοι. Το ΠΑΣΟΚ είναι σε κρίση γιατί διψά για την εξουσία, αναζητώντας την απεγνωσμένα και μην προχωρώντας στις απαραίτητες εκείνες αλλαγές στην ιδεολογία του. Ήρθε η ώρα το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει ταυτότητα, όπως και οι πολίτες αυτής της χώρας, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και φωτογραφίες. Είναι αποδεδειγμένο ότι η αποτυχία του περιβόητου «Τρίτου Δρόμου» έχει οδηγήσει τη Σοσιαλδημοκρατία σε ιδεολογική κρίση και τους Σοσιαλιστές στην Ευρώπη να διανύουν τη σημαντικότερη πολιτική κρίση της μεταπολεμικής ιστορίας. Εν τούτοις, παραμένουν μία ισχυρή πολιτική δύναμη μέσα στην Ευρώπη εξουσιάζοντας τέσσερα κράτη και συμμετέχοντας σε έντεκα κυβερνητικούς συνασπισμούς. Οι νέες διαμορφωθείσες συνθήκες στην ευρύτερη παγκοσμιοποιημένη αγορά, η βαθιά κρίση του ασφαλιστικού συστήματος και του νοσούντος κοινωνικού κράτους απαιτούν μια αναθεώρηση της ιδεολογίας, των προγραμμάτων, της λειτουργίας και των δομών των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων.

Η επανάσταση του άυλου.

Η σημερινή διαμορφωθείσα κατάσταση φωτογραφίζεται πολύ εύστοχα από τον Ντομινίκ Στρο, πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας και νυν πρόεδρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε μία συνέντευξή του στη La Repubblica όπου μεταξύ άλλων λέει τα εξής: «πολλοί σοσιαλιστές θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, χωρίς να καταλαβαίνουν πώς είναι αυτός. Άλλοι μεταμφιέζουν την πραγματικότητα για να μας πείσουν πιο εύκολα ότι δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Για μένα, ένας σοσιαλιστής οφείλει να κατανοήσει τον κόσμο και να τον ερμηνεύει για να τον αλλάξει. Στις σημερινές συνθήκες του καπιταλισμού συνυπάρχουν αξιοσημείωτη πρόοδος και άμετρη αδικία. Η επανάσταση του άυλου ενοποίησε την παγκόσμια αγορά«. Καλή σας ψήφο!     

Στοιχεία από: www.kathimerini.gr

Explore posts in the same categories: Πολιτική

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: