Η μεγαλύτερη χωματερή του κόσμου

kados.jpg

Στο καθιερωμένο μου καθημερινό και πολύωρο ταξίδι στον αχανή κόσμο της πληροφορίας και της ενημέρωσης, αυτόν του Internet, γιατί έτσι τον προσεγγίζω εγώ, το βλέμμα μου συνεπικουρούμενο και από το ασύρματο ποντίκι μου, σταμάτησε υπέρ του δέοντος θα έλεγα σε μία είδηση και η οποία αφορούσε το γεγονός του ότι μέχρι το τέλος του 2008, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει κλείσει όλους τους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (βάσει των κοινοτικών και εθνικών νόμων), κατασκευάζοντας όμως 56 νέους οργανωμένους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ). Επειδή ζούμε εδώ και όλοι λίγο πολύ ξέρουμε τον τρόπο λειτουργίας αυτής της χώρας, η επιδίωξη αυτή μοιάζει και είναι ανέφικτη.

Μόνο για τα πανηγύρια είναι πρώτοι. 

Ούτε τα σκουπίδια δεν μπορούμε να διαχειριστούμε σωστά, όπως κάνει εδώ και χρόνια ο υπόλοιπος πολιτισμένος κόσμος. Φανταστείτε να είχαν και στόμα για να μιλήσουν, γιατί όχι και να διεκδικήσουν βγαίνοντας στο δρόμο. Χαμός, τόσο άχρηστοι είμαστε. Αλήθεια, πόσοι Δήμαρχοι ή Κοινοτάρχες τόσα χρόνια πριν είχαν την πρόνοια, διακρίνοντας το πρόβλημα  και βάζοντάς το στη σωστή του βάση; Δεν χρειάζεται να ψάχνετε ή να αναρωτιόσαστε καθόλου, από την στιγμή που στην Επικράτεια υπάρχουν 3.036 ανεξέλεγκτες χωματερές, συνολικής έκτασης πάνω από 40.000 στρέμματα. Ένας κάμπος ολόκληρος. Η Πολιτεία (όχι το γνωστό κέντρο διασκέδασης) υποστηρίζει ότι σήμερα βρίσκονται σε λειτουργία περίπου 1.000 ΧΑΔΑ, προφανώς έχοντας διαφορετική μονάδα μέτρησης.

Η χωματερή προϋποθέτει την ύπαρξη παιδείας.

Αν και το ΥΠΕΧΩΔΕ υποχρέωσε τους ΟΤΑ να πάψουν να χρησιμοποιούν ΧΑΔΑ εκεί όπου υπάρχουν ΧΥΤΑ και να μην υπάρχουν περισσότεροι του ενός ΧΑΔΑ ανά δήμο, εντούτοις οι περισσότεροι είναι ακόμη ανοικτοί. Ελλάς το μεγαλείο σου. Το ζήτημα στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει να κάνει μ’ αυτούς οι οποίοι εκμεταλλεύονται αυτούς τους χώρους για καθαρά κερδοσκοπικούς λόγους. Η μόνη σωστή δουλειά πάντως που γίνεται με τα σκουπίδια, είναι αυτή με τα τηλεοπτικά σκουπίδια και τα οποία αναγκαζόμαστε να βλέπουμε κάθε μέρα, ως απολίτιστοι που είμαστε, καταπίνοντάς τα στην κυριολεξία ως γνήσιοι ΧΥΤΑ που είμαστε ο καθένας. Μιλάμε για μία χωματερή συνολικής επιφάνειας 131.940 km², όση και η συνολική επιφάνεια της χώρας μας.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Advertisements
Explore posts in the same categories: Πολιτισμός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: