Σε ονειρική τοποθεσία ο Πολιτισμός

sounionathenser6.jpg

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για μετεγκατάσταση, κρίθηκε απαραίτητη μετά τα τελευταία γεγονότα, του Υπουργείου Πολιτισμού στο ακρωτήριο του Σουνίου και ειδικότερα δίπλα στο ναό του Ποσειδώνα (θεός της θάλασσας), ένα από τα σημαντικότερα ιερά της αρχαιότητας. Είναι το καταλληλότερο σημείο, κακά τα ψέματα, γιατί η συγκεκριμένη τοποθεσία συνδέεται άμεσα με την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Αφήστε που είναι σε ψηλότερο σημείο (60 μέτρα) από το διαμέρισμα του Ζαχόπουλου, στον τέταρτο όροφο, από το οποίο και φούνταρε με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμαστε όλοι μας από τη Ζαχοπουλιάδα, σε πείσμα της Ηλιάδας του καθ’ όλα ξεπερασμένου Όμηρου.

Είναι η θέση που πραγματικά του αξίζει.

Ο συγκεκριμένος ναός κτίστηκε κατά την περίοδο που ονομάστηκε «ο χρυσός αιώνας του Περικλέους», με τη χρονική σύμπτωση να είναι εκπληκτική, γιατί έχει να κάνει με τις δικές μας «χρυσές θητείες». Από την άλλη πάλι έχουμε, σύμφωνα πάντα με την μυθολογία, το σημείο από το οποίο αυτοκτόνησε ο βασιλιάς της Αθήνας Αιγαίας, περιμένοντας να δει το καράβι του γιου του Θησέα να επιστρέφει από την Κρήτη. Τουλάχιστον ο Αιγαίας δεν έκανε ούτε μία μέρα στην εντατική, οπότε βλέποντας τα μαύρα πανιά στο καράβι και μη αντέχοντας τον πόνο, φούνταρε στη θάλασσα και πνίγηκε. Αφήστε που από την όλη υπόθεση βγήκαμε κερδισμένοι, γιατί από τη μία γλιτώσαμε τα νοσήλια και από την άλλη μας προέκυψε το Αιγαίο πέλαγος.

1074-normal.jpg

Να τα παίρνουν μαζί τους.

Υψίστης σημασίας το παράδειγμα του Αιγαία, όπως και οι μοναδικές πορφυροκόκκινες αποχρώσεις του πελάγους από τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, κάνοντάς το να μοιάζει πιο μυστηριώδες από ποτέ. Όπως και η υπόθεση Ζαχόπουλου. Στην περίπτωση πάντως που ο νέος γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Θοδωρής Δραβίλλας, για οποιοδήποτε λόγο, θελήσει να φουντάρει στο κενό από τις νέες εγκαταστάσεις του Υπουργείου, θα φροντίσει να πάρει τα όποια μυστικά, στοιχεία ή οτιδήποτε άλλο μαζί του, για να τα συζητάει μόνο με τον κρυψίνους Αιγαία. Οπότε χωρίς αποδείξεις το όποιο θέμα θα θεωρείται λήξαν.  

Advertisements
Explore posts in the same categories: Σοβαρές Μαλακίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: