Δεν είμαι εγώ ο Γιώργος σου…

_

Δεν είμαι ο Γιώργος π’ αγαπούσες μια φορά                                                                                                                                                                                                                                          και στο στόμα με φιλούσες τόσο τρυφερά…..

Αλήθεια, πόσοι από εμάς δεν έχουμε σιγοψιθυρίσει τους στίχους από το ομώνυμο τραγούδι του μεγάλου και καθ’ όλα προφητικότατου Γιώργου Μητσάκη. Τι τραγούδι έγραψε ο μπαγάσας… διαβάστε και θα καταλάβετε!

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Γ. ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Στο νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου για τον Ανδρέα Παπανδρέου προτού ασχοληθεί με την πολιτική («Του μιλάνε τα κύματα…«, Εκδόσεις Καστανιώτη), μαθαίνουμε και κάτι ενδιαφέρον για τον Γιώργο Παπανδρέου προτού γίνει… Γιώργος. «Μα δεν ήταν πάντα Γιώργος;» είναι το εύλογο ερώτημα. Και όμως, δεν ήταν.

Στο κεφάλαιο στο οποίο ο συγγραφέας αφηγείται τις προετοιμασίες της οικογένειας του Α. Παπανδρέου για τη μετεγκατάστασή της στην Ελλάδα το 1960 αναφέρεται ότι ήδη από το 1959, με πρωτοβουλία του παππού τους Γεωργίου Παπανδρέου, τα τέσσερα παιδιά είχαν βαπτισθεί ορθόδοξοι χριστιανοί: «Ο Γιώργος, που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι, πήρε και επισήμως το όνομα του παππού του» γράφει ο Γ. Λακόπουλος. Τον Γιώργο λοιπόν τον έλεγαν Τζέφρι (Geoffrey) προτού γίνει Γιώργος. Εχω την εντύπωση ότι η αποκάλυψη αυτή του Γ. Λακόπουλου συνιστά τη σημαντικότερη εισφορά στη μελέτη του φαινομένου Γιώργος. Νομίζω επίσης ότι στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ πάει πολύ το Τζέφρι· και κάτι μου λέει ότι θα του κολλήσει… Το πιο πάνω έτος (1959) βαφτίστηκε με τον ορθόδοξο τρόπο και η Σοφία που μέχρι τότε την αποκαλούσαν Γκέηλ!!

http://www.metharros.gr/modules/article/view.article.php/64/c9

Explore posts in the same categories: Πολιτική

Αρέσει σε %d bloggers: